Οι πιο δημοφιλείς δημιουργίες του "Βάλε Φαντασία!!!!"

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Η κοπή της πίτας του "Βάλε Φαντασία!!!!"

Η φετινή μας 'γιορτούλα' για τη κοπή της πίτας είχε απ' όλα! Γιορτές, γενέθλια, βραβεία, δώρα και πολύ γέλιο!

Εκτός από τη κοπή της πίτας τη τιμητική τους είχαν τόσο η Σμαράγδα που είχε γενέθλια όσο και η Τατιάνα που είχε τη γιορτή της! Με άλλα λόγια, δυο παραπάνω λόγοι να γλυκαθούμε...

Νομίζω πως ήταν από τις πιο 'φασαριόζικες' συναντήσεις μας, μιας και δεν θυμάμαι πότε γελάσαμε τόσο πολύ τελευταία φορά, περιττό δε να σας πω ότι ξεκινήσαμε την κουβέντα μας από το pizzi-pazzi, περάσαμε στη γιόγκα και από εκεί στη κβαντομηχανική....απ'όλα είχε ο μπαξές!

Σας ευχαριστούμε θερμά που μας τιμήσατε για άλλη μια φορά με τη παρουσία σας και σας ευχόμαστε και πάλι μια δημιουργική χρονιά γεμάτη γέλια και χαρές!







Α! Και για να μην ξεχνιόμαστε, κατόπιν απαιτήσης του κοινού, εδώ σας έχουμε και τη συνταγή της βασιλόπιτας!

Πολίτικη βασιλόπιττα «Αμβροσία» (μαμά Σοφίας)
 Υλικά:
·         2 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
·         1 ½ πακέτο βιτάμ
·         1 ½   πακέτο αλεύρι Farina up
·         ½ ποτήρι του νερού γάλα
·         ½ ποτήρι του νερού πορτοκάλι χυμός
·         8 αυγά
·         Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
·         3 βανίλιες
·         ΄Αχνη ζάχαρη

 Εκτέλεση:Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια τα οποία τα χτυπάμε μαρέγκα.
Χτυπάμε σε μία λεκάνη το βιτάμ (το οποίο έχουμε σε ατμόσφαιρα δωματίου όχι από το ψυγείο) και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους, το πορτοκάλι, τις βανίλιες , το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη μαρέγκα και  τέλος το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι τα υλικά όλα να ομογενοποιηθούν.
Στολίζουμε το μίγμα που θα αδειάσουμε στο ταψί με αμύγδαλα και άχνη ζάχαρη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε  ταψί Νο 34 και ψήνουμε στους 190ο βαθμούς για ¾ της ώρας.

Καλή επιτυχία!


1 σχόλιο:

  1. Ηταν ενα πολύ όμορφο απόγευμα ....!!!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή της φοβερής Βασιλόπιτας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή