Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κοπή της πίτας μας 2016


Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Χρόνια και ζαμάνια ε? Μην ανυσηχείτε, είμαστε πίσω για τα καλά! Η πρώτη συνάντηση της χρόνιας (και φέτος όχι και η τελευταία!) ήταν βέβαια για να κόψουμε την καθιερωμένη μας πίτα!

Ετοιμάσαμε λοιπόν την πίτα μας...
 

στολίσαμε τα δωράκια μας, και κατά τις 16.00...



  άρχισαν να κατηφορίζουν και τα κορίτσια μας! Σε λίγη ώρα είχε μαζευτεί όλο το παρεάκι!




Είδαμε φιλενάδες που είχαμε να δούμε καιρό, καλωσορίσαμε καινούργιες που βρέθηκαν στην παρέα μας για πρώτη φορά, μάθαμε τα νέα τους, είπαμε για τις δημιουργίες μας και πολλά άλλα!

Σιγά σιγά ήρθε η ώρα να κόψουμε την πίτα, και για τα επτά δωράκια μας να συναντήσουν τις τυχερές που τα κέρδισαν!

Το πρώτο δωράκι πήγε στην τυχερή που της έπεσε το φλουρί,

και τα υπόλοιπα έξι τα κληρώσαμε στην υπόλοιπη παρέα!






Τέλος μπορείτε να ρίξετε μια πιο κοντινή ματιά στα δωράκια που κέρδισαν τα κορίτσια μας. Εδώ να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω θερμά τη Νικολέττα για τα όμορφα σκουλαρίκια που δώρησε για την κλήρωση καθώς και την Σμαράγδα για την πανέμορφη τσάντα που έφτιαξε για τον ίδιο σκοπό!

Τσάντα φάκελος χωρίς ραφές από την Σμαράγδα

Σκουλαρικάκια από τη Νικολέττα


Σημειωματάριο με δέσιμο coptic stitch που κέρδισε η Ελπίδα

Κορνίζα με scrapbooking που κέρδισε η Τόνια

Βιβλίο με bookfolding που κέρδισε η Ρούλα

Καθρέπτης με embossed folders και dies που κέρδισε η Ελένη


Α! Και να μην ξεχάσω και με κυνηγάνε τα κορίτσια, σας γράφω τη συνταγή της βασιλόπίτας 
(της μαμάς Ελπίδας!)

Υλικά:
- 340γρ βούτυρο
- 540γρ ζάχαρη
- 6 αυγά χωρισμένα
- 640γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κγ. baking powder
- λίγο αλάτι
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 200γρ χυμό πορτοκάλι
- 2 σακουλάκια ψηφίδες σοκολάτας

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε μια μεγαλύτερη λεκάνη βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Όταν αφρατέψει χαμηλώνουμε την ένταση του ανακατέματος και ρίχνουμε τους κρόκους έναν-έναν, και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με τον χυμό πορτοκαλιού. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τη ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι στο υπόλοιπο μίγμα. Τέλος ρίχνουμε τις ψηφίδες τις οποίες τις έχουμε πρώτα αλευρώσει και ανακατεύουμε απαλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.





Σχόλια

  1. Ήταν πανέμορφα και πολύ ζεστά.Η παρέα μικρή και όλες με διάθεση να μοιραστεί με τις υπόλοιπες τις γνώσεις που γνωρίζει.Να το επαναλάβουμε . Καλή και δημιουργική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν πάρα πολυ ωραια. Χαρηκα που ξαναειδα την παλια μου παρεούλα των κοριτσιων. Ολα τα κορίτσια με το χαμόγελο. Η βασιλοπιτα πάρα πολυ νόστιμη. Πάντα τέτοια!! Και του χρόνου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ομορφες φωτογραφίες! Πολυ θα ηθελα να ερθω .... αλλά τελικα δεν τα κατάφερα.... Πολυ ομορφα και δωράκια! Μπραβο κορίτσια! Ελπίζω να γινουν κι αλλες συναντήσεις!! Καλη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Ελβίρα! Ελπίζω και τα κορίτσια που τα κέρδισαν τα δωράκια να τα ευχαριστήθηκαν! Και μιας και λες για επόμενες συναντήσεις, η επόμενη έχεί ήδη προγραμματιστεί! Θα ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο. :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ανοικτά μαθήματα decoupage και πάλι κοντά μας!

Συνάντηση Απριλίου - Παλαίωση με λάδια

Το σημερινό μάθημα σας το είχα υποσχεθεί από καιρό! Όλες είχαμε προμηθευτεί μαχαιροπίρουνα από ριτίνη όταν η Φωτείνη μας είχε κάνει εκείνη την ωραία παρουσίαση και όλες θέλατε να τα φτιάξουμε. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μαζέψαμε τα υλικά μας και για άλλη μια φορά βρεθήκαμε στη Βαβέλ. Βάψαμε με χρώματα κιμωλία, παλαιώσαμε με χρώματα λαδιού, και στο τέλος περάσαμε πατίνες. Τι άλλο κάναμε ενώ τα κάναμε όλα αυτά μάλλον το φαντάζεστε! Ομολογουμένως το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε, ούτε εμείς δεν περιμέναμε να βγει τόσο καλό!

Συνάντηση Μαΐου - Κουτί με ανάγλυφα χαρτιά και παλαίωση

Το χθεσινό δεν ήταν απλό μάθημα, ήταν μαραθώνιος όπως είπε και η Φωτείνη! Κατά τις 4.30 το απόγευμα μαζευτήκαμε στο Κορωπί, στο εργαστήρι του Paco Art Center, και με ρεκόρ συμμετοχών να σημειώσω. Φτιάξαμε το κουτί που μας έδειξε η Κυριακή στη Χειροτέχνικα και είδαμε μια υπέροχη παρουσίαση της Decofoam. Για τη δημιουργία μας τι να πρωτοπώ, ρομαντικό κουτάκι, με παλαίωση, με ωραία στένσιλ και ανάγλυφα και ετικετούλα λουλουδάτη από ρητίνη, όλα τα είχε πια! Ακριβώς το στυλ που αρέσει στα κορίτσια μας δηλαδή!     Όσο για την παρουσίαση της Decofoam, τι να σας πω... κατατοπιστικότατη και πολύ ενδιαφέρουσα.  Είδαμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Decofoam για να φτιάξουμε εξαρχής δημιουργίες αλλά και πως να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μικτές τεχνικές σε καμβά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τη Φωτεινή και το Paco Art Center για τη φιλοξενία και το υπέροχο μάθημα που